VTEM Menu - модуль joomla Mp3

Назва професії: "Кухар. Кулінар борошняних виробів. Кухар дитячого харчування"

Майстер в/н: Лисенко Алла Олександрівна
Кл. керівник: Титаренко Оксана Сергіївна


 

Всім людям необхідна їжа. Здорова їжа дає людині сили, бадьорість і гарний настрій. А як приготувати їжу так, щоб вона була смачною і корисною, знають кухарі.

Кухар — це людина, яка займається приготуванням страв. Харчування — невід’ємна частина життя людини, тому кухарі потрібні скрізь і завжди. Кожен день кухарі смачно годують дорослих і дітей у найрізноманітніших закладах. Свій кухар є в школі, лікарні, дитячому садку. Велика кількість кухарів працюють в різних кафе, ресторанах, пунктах швидкого харчування. Люди цієї професії завжди були шановані в суспільстві, адже від них залежить престиж того чи іншого будинку, закладу. Люди з покоління в покоління передають традиції і навички приготування їжі. Однак для того, щоб стати хорошим кухарем, необхідно не тільки любити готувати, але і пройти спеціальне навчання. На курсах кухарів і в навчальних закладах майбутніх кулінарів вчать тому, як правильно вибирати, нарізати і готувати продукти, а також як зробити блюдо красивим і апетитним. Кухарі не тільки зберегають всі традиції, а й додають нові рецепти, поради. Кожен хороший кухар хоче, щоб його блюдо оцінили гідно. Кухарі бувають різними. Кухар-кондитер готує солодкі шедеври, майстерно прикрашаючи їх. Кухар-технолог перевіряє якість вже готового блюда. Шеф-кухар виконує так само і функцію адміністратора, але при цьому він повинен бути професіоналом найвищого рівня. Кухар — дуже відповідальна робота, адже він повинен багато знати і багато вміти, а також володіти певними якостями. Гарний кухар повинен мати фантазію, бо йому потрібно не тільки приготувати, але і красиво презентувати блюдо. І, що важливо, кухар повинен дотримуватися чистоти на кухні, інакше він може випадково зіпсувати їжу. Ну а головна якість справжнього кухаря — наявність гарного відчуття смаку та нюху. Недарма один філософ сказав: «Кухарська справа — не ремесло, а мистецтво!»

ІІ семестр 2017-2018 н.р. в групі № 14 розпочався з уроку виробничого навчання з теми: "Приготування прісного тіста та виробів з нього". Учні групи засвоїли знання отримані на уроках - "Технології приготування їжі"
та здобули навички приготування вареників з різними начинками, пельменів та локшини



За короткий час навчання наша група дуже задоволена проведенням часу в навчальному закладі: з радістю беремо участь у всіх заходах, які проводяться в центрі, а саме:

 

Похід до кінотеатру «Дружба»



Олімпійський урок, знайомство з досягненнями чемпіонки світу з вільної боротьби 
Бурмістрової Катерини Володимирівни




День здоров'я, незабутній відпочинок

 

День туриста



Композиція до Дня вчителя та привітання педагогічного колективу з професійним святом



Вшановуємо пам'ять наших захисників



Фантазії осені



Виробниче навчання