.

«ВСТАНЕ ПРАВДА! ВСТАНЕ ВОЛЯ!» У СУМСЬКОМУ ЦЕНТРІ ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ ВІДБУВСЯ ІІ ЕТАП
ХІV МІЖНАРОДНОГО МОВНО-ЛІТЕРАТУРНОГО КОНКУРСУ УЧНІВСЬКОЇ ТА СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

До закладу завітали конкурсанти та їхні наставники із вісімнадцяти закладів професійно-технічної освіти Сумщини.

Директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторія ГРОБОВА під час урочистого відкриття наголосила, що офіційна мета конкурсу – вшанування творчості Тараса Шевченка, виявлення обдарованої молоді, виховання у молодого покоління поваги до мови і традицій народу – сьогодні, у часи війни, набуває і символічного сенсу. Адже конкурс об'єднує учасників із України та з-поза її меж, не тільки українців, але й усіх зацікавлених українською культурою.

Директор Сумського центру ПТО Віталій МЕЛЬНИК висловив сподівання, що натхненна робота учасників і журі дасть можливість обрати найгідніших кандидатів, які представлятимуть нашу область на фінальному етапі конкурсу.

На написання творчих робіт було відведено чотири години. У цей час наставники учасників конкурсу та члени журі поринули в мистецько-інтелектуальну атмосферу. Про діяльність Сумської обласної організації Національної спілки письменників України та свою творчість розповів її голова Сергій П’ЯТАЧЕНКО. А медіатренер Наталія ПОНОМАРЕНКО провела заняття «Література VS інфомедійна грамотність: стереотипи та дискусії». Потому відбувся майтер-клас із виготовлення різдвяних листівок, а на завершення усі долучилися до приготування куті.

Здобувачі освіти, які посядуть 1-3 місця, візьмуть участь у фінальному етапі конкурсу