У вівторок 20 лютого на базі Сумського національного аграрного університету відбувся регіональний форум «Реформа системи шкільного харчування: рівні відповідальності».
Команда нашого закладу освіти бере активну участь у реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року, ініційованої першою леді Оленою Зеленською. На форумі Сумський центр ПТО презентував три варіанти меню за рецептами Євгена Клопотенка.
Наша концепція передбачає повагу до індивідуальних особливостей харчування кожної дитини з урахуванням стану здоров’я. Було запропоновано три види салатів: зелений з хрумкими огірками та ніжними томатами, ароматний із запеченої груші та моркви, оксамитовий з м’якого сиру та томатів. Другі страви –ароматна курка запечена в імбирному соусі та поживний пастуший пиріг з курятиною. А якщо до вподоби італійська кухня –тоді фрітата. На десерт скуштували незвичну сирну запіканку з бананом та сметаною і ягідним кюлі, закарпатські кіфлики. А також автентичну українську страву, яка згадується в «Енеїді» Івана Котляревського, – шулики з маком. Ланч завершили освіжаючим напоєм з лимонів і апельсинів, солодким і в’язким ягідним кисілем, компотом із заморожених фруктів та ягід.
Учасники заходу були в захваті від презентації та смакових якостей страв, приготованих майстрами виробничого навчання нашого закладу. Команда Сумського центру ПТО й надалі буде активно долучатися до реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року.