Здобувачка освіти за професією «Кухар» Аделіна ХОПТІНСЬКА взяла участь у засіданні обласної школи обдарованої учнівської молоді закладів професійної (професійно-технічної) освіти області з теми «Підвищення ІТ-компетентності здобувачів освіти – вимога сьогодення».
Аделіна презентувала власне електронне портфоліо, буктрейлери на улюблені книги та вітальні флеш-листівки.
До засідання долучилися й викладачі нашого закладу. Наталія КУРИЛО та Інна КАЛАШНІКОВА дали практичні рекомендації зі створення буктрейлера за літературними творами. А Оксана ГРИЦАЙ та Тетяна СИРОТА виступили з доповіддю «Формування цифрових компетентностей здобувачів освіти, створення флеш-карток за допомогою сервісу Study Stack».
Практичний психолог Сумського центру професійно-технічної освіти Юлія НЕЖИВЕЛО презентувала власну розробку «Мотивація учнів до навчання».
Здобувачі освіти та викладачі вже готуються до наступного засідання, яке пройде у форматі літературного флешмобу «Стежками творчості Тараса Шевченка».
Здобувач освіти групи № 7 Арсен ТРОЯН узяв участь у ІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад зі спеціальних дисциплін серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти з професії «Електрогазозварник».
Участь в олімпіадних змаганнях дає можливість виявити здібності, розкрити творчий потенціал, сформувати та набути потрібних професійних якостей і фахових навичок.
Щиро бажаємо Арсену перемоги та подальших досягнень у професійній діяльності, постійного розвитку та вдосконалення!
Це відносно молоде свято було оголошено Генеральною конференцією
ЮНЕСКО 17 листопада 1999 року як привід для роздумів та зосередження уваги
на мовному питанні. З цієї нагоди в нашому закладі було організовано проведення
низки культурно-освітніх заходів.
Здобувачі освіти приєдналися до філологічного експресу, під час якого
дізналися про історію виникнення свята та розширили свої знання з мови,
географії та культури України.
А майстри виробничого навчання взялися викорінювати мовні бур’яни і долучилися до
операції «Антисуржик». На практиці відпрацювали вправи з очищення мови від
росіянізмів та «мовних покручів». До того ж поповнили словниковий запас
питомо українськими словами та фразеологізмами.
Такі заходи будуть проводитися в закладі освіти і надалі, адже МОВА МАЄ
ЗНАЧЕННЯ!
У вівторок 20 лютого на базі Сумського національного аграрного університету відбувся регіональний форум «Реформа системи шкільного харчування: рівні відповідальності».
Команда нашого закладу освіти бере активну участь у реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року, ініційованої першою леді Оленою Зеленською. На форумі Сумський центр ПТО презентував три варіанти меню за рецептами Євгена Клопотенка.
Наша концепція передбачає повагу до індивідуальних особливостей харчування кожної дитини з урахуванням стану здоров’я. Було запропоновано три види салатів: зелений з хрумкими огірками та ніжними томатами, ароматний із запеченої груші та моркви, оксамитовий з м’якого сиру та томатів. Другі страви –ароматна курка запечена в імбирному соусі та поживний пастуший пиріг з курятиною. А якщо до вподоби італійська кухня –тоді фрітата. На десерт скуштували незвичну сирну запіканку з бананом та сметаною і ягідним кюлі, закарпатські кіфлики. А також автентичну українську страву, яка згадується в «Енеїді» Івана Котляревського, – шулики з маком. Ланч завершили освіжаючим напоєм з лимонів і апельсинів, солодким і в’язким ягідним кисілем, компотом із заморожених фруктів та ягід.
Учасники заходу були в захваті від презентації та смакових якостей страв, приготованих майстрами виробничого навчання нашого закладу. Команда Сумського центру ПТО й надалі буде активно долучатися до реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року.
1 лютого 2024 року у спортивній залі ДПТНЗ «Сумському центрі ПТО» в рамках ініціативи «Пліч-о-пліч» відбулася товариська зустріч з бадмінтону між закладами професійно-технічної освіти ДПТНЗ «Сумським центром ПТО» та ДПТНЗ «Сумським центром дизайну та сфери послуг»
Учасники змагань отримали задоволення від гри та позитивні емоції, а переможці солодкі подарунки.