Обирай місце, де твоє майбутнє починається вже сьогодні

Запрошуємо на навчання
(095) - 520-55-72;
(096) - 321-05-92.
У ДПТНЗ "Сумський центр ПТО" теорія поєднується з практикою, а навчання — із натхненням!
Затишна зелена територія, квітучі клумби та сучасна інфраструктура створюють комфортні умови для навчання.
Ми готуємо справжніх професіоналів, які цінують красу та силу знань.
Обирай місце, де твоє майбутнє починається вже сьогодні!Запрошуємо на навчання

Електрогазозварник - це круто

Запрошуємо на навчання:
(095) - 520-55-72;
(096) - 321-05-92
Електрогазозварник - це круто!
Майбутнє за нами!

Краса, створена працею

Простір, який нас оточує, має значення. Доглянута територія — це не лише естетика, а й результат щоденної праці справжніх майстрів своєї справи. Природа та професійна робота - гармонійне поєднання, що надихає на творчість і навчання! Запрошуємо на навчання (095) - 520-55-72; (096) - 321-05-92.

Приготування монострави з гарбуза

Процес приготування монопродуктової страви з гарбуза здобувачкою освіти Аделіною Хоптінською у Сумському центрі ПТО. 
Запрошуємо на навчання (095) - 520-55-72; (096) - 321-05-92.

Інновації у моїй професії

У межах п’ятого форуму обдарованих учнів і лідерів учнівського самоврядування закладів професійно-технічної освіти в Сумах провели хакатон «Інновації у моїй професії», який зібрав креативну, розумну та талановиту молодь, педагогів-наставників, майстрів виробничого навчання, представників влади та потенційних роботодавців. На кадровому майданчику майбутні кухарі, електрозварники, будівельники, швачки, фотографи та представники інших галузей цікаво презентували власні інноваційні проекти, спрямовані на розвиток громад та підвищення якості життя населення.

Тиждень професійної освіти

У рамках Тижня професійно-технічної освіти Сумщини, на базі кулінарного хабу ДПТНЗ «Сумський центр професійно-технічної освіти», успішно завершився практичний етап курсів підвищення кваліфікації для кухарів закладів загальної середньої освіти. Програма «Упровадження різноманітного, збалансованого та якісного харчування в закладах освіти», що передбачала 48 навчальних годин, була спрямована на вдосконалення кулінарних навичок та впровадження нових стандартів шкільного харчування. Учасники курсів   активно набували практичних навичок приготування страв за оновленими високотехнологічними картками зі Збірника рецептур для харчування дітей у навчальних, оздоровчих та соціальних закладах. Програма охоплювала широкий спектр тем: від сучасної подачі страв до приготування різноманітних страв і гарнірів з овочів, круп, макаронних виробів і бобових. Особлива увага приділялася приготуванню других страв з риби, м’яса, птиці, страв з яєць та сиру, а також солодких страв і напоїв. На курсах  акцентували увагу на важливості безглютенових та безлактозних страв, а також на використанні різноманітних спецій та трав зі зменшенням солі та цукру у дитячому харчуванні, що відповідає сучасним тенденціям здорового способу життя. Кухарі  працювали з   інноваційним обладнанням, яке стало невід'ємною частиною сучасних кухонь. Серед освоєного обладнання – параконвектомат, овочерізка, конвекційна піч, планетарний міксер, вакууматор, апарати для шокового заморожування та формування напівфабрикатів, яке  дозволить  оптимізувати процес приготування та підвищити якість страв. Навчання здійснювали досвідчені майстри виробничого навчання Центру Алла Лисенко, Наталія Пальощенко, Тетяна Осипова та Вікторія Каблюк. Усі вони пройшли спеціалізовану підготовку в межах Ініціативи «Кулінарні Хаби. Навчання майстер-тренерів», що реалізується громадською організацією «Cult Food» за підтримки швейцарсько-українського проєкту DECIDE. Невдовзі учасники курсів отримають сертифікати, які  підтверджуватимуть їхню  кваліфікацію, та зможуть упроваджувати нові стандарти шкільного харчування у своїх закладах. Це важливий крок до забезпечення українських школярів якісним, збалансованим та смачним харчуванням, що є запорукою їхнього здоров'я та успішного навчання.